Palvelutalossa apua on tarjolla ympäri vuorokauden

PoSa tarjoaa ikäihmisille monenlaisia palveluita kotona asumisen tuesta ympärivuorokautiseen hoitoon.

Kankaanpään keskustan tuntumassa sijaitseva Mäntykalliokoti on palveluyksikkö, jossa
apua on tarjolla asukkaan tarpeiden mukaan.
Marja-Leena Karlsson muutti Mäntykalliokotiin noin vuosi sitten. Siihen asti hän oli asunut kotona, mutta jouduttuaan viime talvena sairaalaan, ajatus palvelutaloon muuttamisesta tuli
ajankohtaiseksi. Aluksi Karlsson asui Mäntykallion ensimmäisessä kerroksessa, mutta sittemmin hän siirtyi yläkertaan, Petäjän puolelle.

Saamaansa palveluun Karlsson on ollut tyytyväinen, ja ruokakin on ollut palvelutalossa hyvää.
– Pidän lukemisesta ja alakerrassa järjestettiin aiemmin myös lukupiiriä. Nyt lukupiiri on tauolla, samoin voimisteluhetket ja tietokilpailut, Karlsson harmittelee.

Yhteisten aktiviteettien puute saattaa lisätä ikäihmisten yksinäisyydentunnetta, mutta Karlsson on keksinyt itselleen tekemistä yksinäisyyden selättämiseksi.

Hoitajien avustuksella hän katsoo esimerkiksi ohjelmia tabletilla ja
vastikään Mäntykalliokodin alakerrassa kahden ystävänsä
luona kylässä.
– Soittelen tietenkin myös tuttaville ja perheeni käy
vierailemassa aina, kun se on mahdollista.

Kevättä kohti Ikäihmisten palvelut pyritään PoSan alueella järjestämään niin, että kaikki saavat palvelua juuri omien tarpeidensa mukaan. Palvelut ovat tulleet tutuksi myös Marja-Leena Karlssonille.
– Lääkärin ja hammaslääkärin tarkastuksissa käyn kerran vuodessa. Olen käynyt myös PoSan
jalkahoitajalla.
Erityistä kiitosta Karlssonilta saa ympärivuorokautinen apu.
– On hienoa, että yölläkin saa apua, jos tarve vaatii. Kokonaisuutena antaisin saamalleni palvelulle kouluarvosanaksi yhdeksän. Yhteen kokoontumisia ja aktiviteetteja kuitenkin kaipaan, sillä ne piristäisivät arkea ja tekisivät elosta kympin arvoista!

Toivoa on, sillä Mäntykalliokodin asukkaat, myös Karlsson, ovat saaneet koronarokotukset. Toivoa tuo myös lähestyvä kevät ja kesä: kesällä Karlsson toivoo pääsevänsä taas ulkoilemaan ja nauttimaan raittiista ilmasta.