Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Koronatartunnan oireet

COVID-infektion aiheuttaman hengitystieinfektion oirekuvaan voi kuulua kuume, yskä, nuha, hengenahdistus, kurkkukipu, haju- ja makuaistin menetys, päänsärky, poikkeava väsymys, huonovointisuus ja yleiskunnon lasku, painontunne rinnassa ja/tai lihaskivut sekä suolisto-oireet.

Vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita, jää kotiin ja varaa aika koronavirustestiin, sillä myös oireeton ja lieväoireinen voi tartuttaa tautia. Jos sinulla on oireita, älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin äläkä tapaa ystäviäsi tai sukulaisiasi.

Koronatestiin hakeutuminen

Vaihtoehto 1
Täytä Omaolo-palvelussa Korona-oirearvio, niin saat oireidesi perusteella toimintaohjeet ja tarvittaessa voit lähettää oirearvion ammattilaiselle:
Omaolo:


 

 

 

Vaihtoehto 2

  • Näytteenotto Kankaanpäässä; Soita aina ennen näytteelle saapumista flunssapoliklinikalle p. 02  577 3265, josta saat näytteenottoajan ja saapumisohjeen.
  • Flunssapoliklinikan puhelinneuvonta on avoinna ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 9-13.
  • Näytteenotto muissa PoSan jäsenkunnissa; Soita siis aina ennen kokeeseen tuloa p. 040 652 4340 ( numero koskee Honkajoen, Jämijärven, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten näytteenottoa)
  • Näytteenotto muissa jäsenkunnissa ajanvarauksella ja sopimuksen mukaan

Muina aikoina ota yhteyttä Satasairaalan käyttämään valtakunnallisen päivystysapu-numeroon: 116117. Älä missään tapauksessa lähde sairaana terveysasemalle ilman etukäteissoittoa.

PoSan alueen kuntien kotisivut löytyvät alta;

Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku, Siikainen