Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä kasvun ja kehityksen tukeminen ja seuranta. Työtä tehdään luottamuksellisesti yhdessä oppilaiden, vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa.

Pyrimme havaitsemaan oppilaan ja perheen mahdolliset tuen tarpeet mahdollisimman varhain ja järjestämään tarkoituksenmukaista tukea ja apua.

Kouluterveydenhuollossa on terveystarkastuksia terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolla. Myös huoltajat ovat tervetulleita mukaan terveystarkastuksiin.

Lapset ja nuoret saavat kouluterveydenhuollossa kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset.

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto ylläpitää ja edistää opiskelijoiden terveyttä, hyvinvointia ja opiskelukykyä sekä opiskeluympäristön terveyttä ja turvallisuutta yhteistyössä oppilaitosten muiden toimijoiden kanssa.

Opiskeluterveydenhuollossa on terveystarkastuksia terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolla. Pyrimme havaitsemaan opiskelijoiden mahdolliset tuen tarpeet ajoissa ja tarjoamaan oikeanlaista tukea ja apua.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy myös sairaanhoitopalvelut sekä mielenterveys- ja päihdetyö. Lisäksi opiskeluterveydenhuolto palvelee myös ehkäisyyn ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa.

Olet oikeutettu opiskeluterveydenhuollon palveluihin, jos opiskelet vähintään kaksi kuukautta päätoimisesti toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa. Korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö eli YTHS.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat maksuttomia.

https://neuvokasperhe.fi/

 

Yhteystiedot