Tukiperhetoiminta

Satakunnan hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden palveluiden toimialue hakee tukiperheitä Pohjois-Satakunnan alueella asuville lapsiperheille

Olisiko sinulla tai perheellänne kiinnostusta ja aikaa lasten ja lapsiperheiden auttamiseen? Tukiperheeksi voi ryhtyä tavallinen lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksin asuva henkilö. Tavallisesti lapsi viettää tukiperheessä yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukiperheviikonlopusta maksetaan hoitopalkkio ja kulukorvaus.

Olet etsimämme henkilö tai perhe, jos sinulla on suuri sydän ja halua auttaa edistämällä lapsiperheiden hyvinvointia ja jaksamista arjessa.

Lisätiedot:

Sosiaaliohjaaja/lastensuojelu 044-577 3368

50% Complete

PoSan perhepalvelut etsivät tukihenkilöitä PoSan alueella asuville lapsille ja nuorilleTukihenkilöksi voi ryhtyä täysi-ikäinen, luotettava ja turvallinen aikuinen, joka tarjoaa kouluikäiselle lapselle/nuorelle apua ja tukea arjessa. Tukihenkilötyö on suunnitelmallista, ohjattua ja tavoitteellista toimintaa, jolla edistetään asiakkaan hyvinvointia.
Tapaamiset toteutetaan pääsääntöisesti kerran viikossa. Tukihenkilötyöstä maksetaan palkkio ja kulukorvaus.Olet etsimämme henkilö, jos sinulta löytyy kiinnostusta, aikaa ja halua auttaa lapsia ja nuoria edistämällä heidän hyvinvointia ja jaksamista arjessa.Lisätiedot:

Sosiaaliohjaaja/lastensuojelu 044-577 3368

50% Complete

Tukiperheitä etsitään lapsiperheille

Pohjois – Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän sosiaalipalvelut etsivät tukiperheitä PoSan alueella asuville lapsiperheille.

Tukiperheenä toimiminen on vapaaehtoistoimintaa, josta maksetaan korvausta.

Tukiperheenä voi toimia niin lapsiperhe, pariskunta kuin yksin asuva aikuinen, joka arvostaa lapsia ja on valmis sitoutumaan pitkäaikaiseen yhteistyöhön.

Oman elämäntilanteen tulisi olla tasapainossa, niin että tukilapselle riittää aikaa ja tilaa, pääsääntöisesti viikonloppu kuukaudessa ja mahdollisesti loma-aikoina.

Tukiperheeltä edellytetään lapsen hyvää perushoitoa, iänmukaista huolenpitoa, välittämistä ja ajanviettämistä lapsen kanssa.

Olet etsimämme henkilö tai perhe, jos sinulla on suuri sydän ja halu auttaa muita edistämällä lapsiperheiden hyvinvointia, jaksamista ja selviytymistä arjessa.

Lisätiedot:

Sosiaaliohjaaja/lastensuojelu 044-577 3368

 

50% Complete

 

           Ihan tavallinen perhe on tukiperheenä paras

Halu olla avuksi sai Levulan perheen ilmoittautumaan tukiperheeksi viitisen vuotta sitten.

Tukiperhetoiminta on ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa.
Kankaanpääläisten Eveliina ja Jani Levulan tuttavaperhe oli lähtenyt mukaan tukiperhetoimintaan jo aiemmin. Levulat seurailivat toimintaa sivusta ja tulivat siihen tulokseen, että tällaisella vapaaehtoistoiminnalla olisi itsekin helppo olla avuksi perheille ja lapsille, jotka apua kaipaavat.

Ajatus siitä, että tukiperheenä toimiminen toisi perspektiiviä myös perheen omille lapsille, tuntui hyvältä. Kun asiaa oli ensin pohdittu koko kuusihenkisen perheen voimin, päättivät Levulat ilmoittautua tukiperheeksi.
– Muutaman kerran kuukaudessa saamme bonuslapsen piristämään perheemme arkea. Teemme tällöin ihan samoja juttuja kuin tavallisestikin, emme ole huvitoimisto, Eveliina kertoo.

Lasten kanssa Levulat esimerkiksi mökkeilevät, retkeilevät luonnossa sekä tekevät kotitöitä ja leipovat. Jani puuhastelee lasten kanssa mielellään remonttihommia ja käy kalastamassa. Eveliina viettää lasten kanssa usein aikaa joko uimahallilla tai tallilla eläimiä hoitaen. Perheeseen kuuluukin pari koiraa, kissoja, marsuja ja poni.
– Joskus saatamme tehdä pidemmän reissun esimerkiksi sisäleikkipuistoon, mutta pääosin
puuhastelemme kotona, mökillä ja harrastusten parissa. Aivan tavallista lapsiperhearkea siis,
luonnehtii Eveliina.

Uusi kaveri tulee yökylään
Tukihenkilö- ja tukiperhetoimintaa käytetään sekä ennaltaehkäisevässä lastensuojelussa että lastensuojelun avohuollon asiakkuudessa yhtenä avohuollon tukitoimena.

Toiminnan tarkoituksena on tarjota haastavassa elämäntilanteessa olevien perheiden lapsille ja nuorille kodin ulkopuolelta turvallinen ja tasapainoinen perhe tai aikuinen osaksi arkea.
Se, että perheelle tarjotaan apua tukiperhetoiminnasta, ei edellytä kovin isoa tarvetta. Kyse voi olla esimerkiksi yksinhuoltajasta, jolla ei ole omassa arjessaan tukiverkkoa. Tällöin tukiperhe toimii perheenä, jonne lapsi pääsee säännöllisesti yökylään.

Toisinaan tukitoiminnan tarpeen taustalla on vanhemmuuteen liittyvät asiat. Tällöin vierailut tukiperheessä tarjoavat lapselle mallin ja kokemuksen toisenlaisesta arjesta.

Tukiperhetoiminta ei ole kiireellinen eikä pakottava tukitoimi. Se perustuu vapaaehtoisuuteen puolin ja toisin.

Levulat ovat toimineet tukiperheenä noin viisi vuotta. Tänä aikana heillä on vieraillut useita tukilapsia.
– Lapseen ja nuoreen pyritään muodostamaan pitkäaikainen suhde, kuitenkin tuettavan perheen tarpeen mukaan. Pisimmillään sama lapsi on vieraillut meillä parin vuoden ajan. Toistaiseksi eri perheen lapsia ei ole ollut kylässä samaan aikaan, vaikka toimimmekin tukiperheenä usealle lapselle ja nuorelle, Eveliina sanoo.
Tukiperhettä lapselle ja nuorelle valittaessa otetaan huomioon se, minkä ikäisiä lapsia tukiperheessä on. Tavoite on, että tukiperheestä löytyisi saman ikäistä seuraa.

– Olemme tutustuneet tämän toiminnan myötä kivoihin lapsiin ja omat lapsemme ovat saaneet uusia kavereita. Tämä on tärkeää, sillä toimimme tukiperheenä omien lastemme ehdoilla, Eveliina toteaa.

Tukiperheistä on pulaa

Tukiperheeksi sopii perhe, jossa arvostetaan lapsia, normaalin arjen sujumista, tasa-arvoa,
oikeudenmukaisuutta ja inhimillisyyttä.

Lapset tarvitsevat hyvää perushoitoa, huolenpitoa ja välittämistä. Tukiperheelle maksetaan toiminnasta pieni rahallinen korvaus, joka sisältää kulukorvauksen ja hoitopalkkion.

Vierailujen ajankohdat ja pituudet sovitaan tapauskohtaisesti molempien perheiden tarpeet ja
toiveet huomioiden. Arka lapsi voi vierailla yhden yön kerrallaan, kun taas reippaampi lapsi voi esimerkiksi kesällä viettää tukiperheessä pidemmänkin ajan. Kun yhteistyö alkaa, sovitaan vierailujen määrät kuukausitasolla.

Eveliinan mukaan on kaikkien kannalta mukavinta, jos myös ajankohdat päätetään ennakkoon.
– Sama tukilapsi vierailee meillä yleensä kerran tai kaksi kuukaudessa. Toisinaan perhe tuo lapsen ja joskus me käymme hakemassa. Tämä riippuu sekä taustasta että lapsesta itsestään.
Kun tukiperhe on lapselle uusi, voi koti-ikävä yllättää. Kokemuksesta Levulat tietävät, että silloin syli ja satujen kuuntelu auttavat.
– Meillä tukilapsen ei myöskään tarvitse nukkua yksin, vaan kaverina on joku omista lapsistamme.
Kesäaikojen hitti on pihallamme oleva puumaja. Se on ollut mieluisa nukkumispaikka jokaiselle kyläilijälle.

Vaikka tukiperhetoiminta ei varsinaisesti ole kiireellistä toimintaa, on se sitäkin tärkeämpää.
Jonossa on tälläkin hetkellä paljon lapsia ja nuoria odottamassa omaa tukihenkilöä tai -perhettä.
– Tukiperhetoiminta on hyvä ja helppo tapa auttaa ja osallistua lasten ja nuorten hyvinvoinnin
tukemiseen. Ei tarvitse olla fiinit puitteet tai mikään superperhe, vaan ihan tavallisia ihmisiä tähän tarvitaan, Eveliina kiteyttää.

Olisiko sinulla tai perheelläsi halu auttaa? Lisätietoja PoSan tukiperhetoiminnasta antaa
tukiperhetoiminnasta vastaava ohjaaja puh. 044 577 3368.

50% Complete

 

TERVETULOA MUKAAN VAPAAEHTOISEEN TUKIPERHETOIMINTAAN

 

”Tämä on ihan tavallisten ihmisten juttu”

Olisiko sinulla tai perheellänne kiinnostusta ja aikaa lasten ja lapsiperheiden auttamiseen. Tukiperheeksi voi ryhtyä aivan tavallinen lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksin asuva henkilö. Tavallisesti lapsi viettää tukiperheessä yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukiperheviikonlopusta maksetaan hoitopalkkio ja kulukorvaus. Mikäli sinulla tai perheellänne on kiinnostusta tukea muita perheitä, niin olet lämpimästi tervetullut Satakunnan lastensuojelun kehittämisyksikön tukiperhevalmennukseen!

Tukiperhevalmennus sisältää ryhmämuotoisen valmennuksen, kotitehtäviä sekä kotikäynnin erikseen sovittavana ajankohtana. Valmennus on osallistujille maksuton eikä sido sinua tai perhettäsi mihinkään, vaan voit harkita mahdollisuutta ryhtyä tukiperheeksi vielä valmennuksen aikana.

50% Complete