Näissä paikoissa PoSan alueella olet saattanut altistua koronalle viimeisen viikon aikana

Näissä paikoissa PoSan alueella olet saattanut altistua koronalle viimeisen viikon aikana

Perjantai 9.7. Citymarket klo 17-18.

Perjantai – lauantai 9-10.7. välinen yö Ravintola Siili klo 01-03.

Lauantai 10.7. Jämiareenan terassi klo 15-18, Kankaanpää S-Market klo 17-18.

Lauantai – sunnuntai 10-11.7. välinen yö Ravintola Shakespeare klo 01 – 03 ja Ravintola Siili klo 00-04.

Sunnuntai 11.7. Kankaanpää R-kioski klo 11, Halpahalli klo 15, S-Market klo 17-18.

Maanantai 12.7. K-Market Siikainen klo 17-18, Rivieran terassi klo 20-21.

Toimintaohjeet altistuneelle

Koronavirusinfektion itämisaika vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Tyypillisesti se on noin 4–5 vuorokautta. Seuraa siis oloasi kahden viikon ajan altistuksesta eteenpäin, käytä maskia ja noudata turvavälejä kodin ulkopuolella.

Testiin on hakeuduttava viiveettä vähäisistäkin oireista. Hakeudu testiin, jos sinulla on nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, ripulia, haju- tai makuhäiriötä tai muita koronavirukseen viittaavia oireita.

Mikäli saat koronavirusinfektioon viittaavia oireita negatiivisen testituloksen jälkeen, hakeudu uudelleen testiin ja noudata omaehtoisen karanteenin ohjeita testituloksen saamiseen asti.

Karanteeniin määrätyt henkilöt eivät voi tavata keskenään, koska osalla heistä voi olla tartunta ja osalla ei. Tällöin tartunnan saaneet voivat tartuttaa henkilöt, joille tartuntaa ei olisi muuten tullut.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä, ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty kuitenkin sairastuu, hänen on mentävä testiin. Tällöin perheenjäsenten pitää odottaa testitulosta kotona.

Koronatartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin jo 1–2 vuorokautta ennen oireiden alkamista. Tämän vuoksi saattaa altistua koronalle, vaikka ei olisikaan ollut tekemisissä oireisen henkilön kanssa.

Koronatestiin hakeutumisen ohjeetwww.eposa.fi / Epäiletkö koronavirustartuntaa ?  / Lue lisää

14.7.2021