Näissä paikoissa PoSan alueella olet saattanut altistua koronalle viimeisen viikon aikana

Näissä paikoissa PoSan alueella olet saattanut altistua koronalle viimeisen viikon aikana

Sunnuntaina 8.8. Länsilinjan pikavuorolla Kankaanpää – Pori klo 14.20 – 22.15.

Maanantaina 9.8. klo 8-12  ja keskiviikkona 11.8. klo 8-12  Jämijärven K-marketissa

 

Toimintaohjeet altistuneelle

Koronavirusinfektion itämisaika vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Tyypillisesti se on noin 4–5 vuorokautta. Seuraa siis oloasi kahden viikon ajan altistuksesta eteenpäin, käytä maskia ja noudata turvavälejä kodin ulkopuolella.

Testiin on hakeuduttava viiveettä vähäisistäkin oireista. Hakeudu testiin, jos sinulla on nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, ripulia, haju- tai makuhäiriötä tai muita koronavirukseen viittaavia oireita.

Mikäli saat koronavirusinfektioon viittaavia oireita negatiivisen testituloksen jälkeen, hakeudu uudelleen testiin ja noudata omaehtoisen karanteenin ohjeita testituloksen saamiseen asti.

Karanteeniin määrätyt henkilöt eivät voi tavata keskenään, koska osalla heistä voi olla tartunta ja osalla ei. Tällöin tartunnan saaneet voivat tartuttaa henkilöt, joille tartuntaa ei olisi muuten tullut.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä, ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty kuitenkin sairastuu, hänen on mentävä testiin. Tällöin perheenjäsenten pitää odottaa testitulosta kotona.

Koronatartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin jo 1–2 vuorokautta ennen oireiden alkamista. Tämän vuoksi saattaa altistua koronalle, vaikka ei olisikaan ollut tekemisissä oireisen henkilön kanssa.

Oireettomat altistuneet voidaan mahdollisuuksien mukaan testata aikaisintaan 6 vrk altistumisesta.

Koronatestiin hakeutumisen ohjeetwww.eposa.fi / Epäiletkö koronavirustartuntaa ?  / Lue lisää

 

PoSa 13.8.2021