Lastensuojelun tilanne parantunut PoSan alueella

Lastensuojelun tilanne parantunut PoSan alueella

Vielä viime keväänä PoSan lastensuojelu oli ajoittain ruuhkautunut. Tilanne on parantunut alkuvuoteen verrattuna huomattavasti, sillä auki olleet virat on nyt täytetty ja asiakasmäärät työntekijää kohden ovat kohtuulliset.

Uutta pontta PoSan lastensuojelutilanteeseen on haettu muun muassa aktiivisella kehitystyöllä sekä rekrytoimalla uusia työntekijöitä. Uutena johtavana sosiaalityöntekijänä aloitti tässä kuussa Susanne Laatikainen-Koivuniemi. Perhepalvelupäälliköksi taas valittiin kesällä Hannaleena Vuorinen ja sosiaali- ja perhepalvelujohtajaksi Sonja Vuorela.

–Meillä on nyt kaikin puolin hyvä tiimi, joten siinä mielessä tilanne on erittäin hyvä! Lisäksi vahvistamme koko ajan yhteistyötä eri toimijoiden välillä lastensuojelun kehittämiseksi, Vuorinen kertoo.

Lastensuojeluilmoituksia tullut paljon koulujen alettua

Lastensuojeluilmoituksia on tullut koulujen alettua paljon, mikä oli Hannaleena Vuorisen mukaan odotettavissa. Monet haastavat tilanteet jäivät koronakevään ja -kesän aikana näkymättömiksi ja koulujen alku nosti ongelmat esiin. Töitä lastensuojelun saralla siis riittää.

– Piikki lastensuojeluilmoituksissa ei tarkoita sitä, että lasten ja nuorten tilanne olisi PoSan toimialueella erityisen huono. Sen sijaan ilmoitusten määrä kuvastaa koko yhteiskunnan tilaa, Vuorinen selventää.

Vuorisen mukaan ongelmat eivät rajoitu vain alueille, joissa koronaa on ollut runsaasti, vaan poikkeuksellisesta keväästä ja kesästä on kärsitty koko maassa. Vuorisen kouluterveydenhuollosta saamien tietojen mukaan korona on tuonut mukanaan erityisesti yksinäisyyttä ja hieman tavallista enemmän psyykkisiä oireita.

Palveluita ja apua on tarjolla erilaisiin tarpeisiin

PoSa tarjoaa perheiden tueksi lukuisia erilaisia palveluita. Etenkin perheiden peruspalveluita ollaan nyt uudistamassa ja kehittämässä vastaamaan entistä paremmin perheiden tarpeisiin. Apua ja tukea on saatavilla niin äitiys-, lasten- kuin kouluterveydenhuollonkin puolelta. Lisäksi PoSa tarjoaa kaikki sosiaalihuoltolain mukaiset palvelut.

– PoSa on mielestäni erittäin lapsiystävällinen toimija ja alue on hyvä paikka perheille elää ja asua. Tukiverkosto on hyvä, harrastusmahdollisuuksia on paljon ja apua tarjotaan monissa eri muodoissa, Vuorinen kuvailee.