Fysioterapian uusissa tiloissa viihtyy asiakas ja ammattilainen

Uusissa tiloissa viihtyy asiakas ja ammattilainen

Fysioterapian arki sujuu mutkattoman rauhallisesti uudistuneissa tiloissa. Hiljaisuus, rauha,
yksilöllisyys ja valoisuus – näillä sanoilla asiakkaat ja työntekijät kuvaavat uusia tiloja.

Ulko-ovesta tullessa ja lähtiessä Miia Lindström nyökkää asiakkaille ”hei” hymy huulillaan. Voidaan sanoa, että vastaanottotiskillä hymyilee yksikön toimintaa monin tavoin tukeva ilopilleri.
Muutos uusiin tiloihin oli odotettu, jopa välttämätön. Muutto ahtaista tiloista uusiin ja tilaviin on tuonut jokaiselle tiimin jäsenelle oman työhuoneen tarvittavine laitteineen.

– Onhan tämä ihan mahtavaa, kun omassa huoneessa voi huolettomasti keskustella asiakkaan
kanssa luottamuksellisista asioista. Asiakastapaamisten väleissä kirjaukset ja raportit saa kirjoittaa omalla koneella juuri silloin, kun itselle parhaiten sopii, kehuu fysioterapeutti Tea Ylinen.

Tilojen toimivuus on pitkälti sen ansiota, että henkilökunta on päässyt suunnitteluvaiheessa
vaikuttamaan erilaisiin ratkaisuihin. Tiloissa käytävä kiertää ympyrän, jonka keskellä ja reunoilla sijaitsee työ- ja hoitohuoneita. Käytävää kiertää kaide ja lattiassa on merkkiviivoja eri tarkoituksiin.

– Kävelytestit ja -harjoitukset sujuvat samassa tilassa turvallisesti. Apuvälinelainaamo varastoineen on fysioterapian välittömässä läheisyydessä.

Voi siis sanoa, että meillä on kaikki käden ulottuvilla – se säästää hurjan paljon aikaa arjessa, fysioterapeutti Kristiina Teeri iloitsee.

Hyvää palautetta tiloista antavat myös asiakkaat. Fysioterapeutilla käynyt Maarit Mäkelä antaa
paljon kiitosta uusille tiloille.

– Kyllä tämä lisää positiivista asiakaskokemusta, kun on tilavaa ja avaraa. Uusi on aina uusi ja
hieno. On todella mukavaa, kun välineet ovat kunnossa ja järjestyksessä omilla paikoillaan.

Olen ollut tyytyväinen niin tiloihin kuin saamaani hoitoon ja saanut mukaani paljon hyviä ohjeita kotona tehtäväksi.

Rajakosken Johanna on käynyt jo tutuksi tulleen kuntoutusohjaaja Petra Lindströmin luona lapsen puheterapiatarpeen vuoksi. Molemmat kiittävät kuin yhdestä suusta vastaanottohuoneita, joissa voidaan kohdata asia ja ihminen kerrallaan.

– On hienoa, että Suomessa saa apua, mutta kaikki ei ole silti itsestään selvää, kun prosessi
käynnistyy. Ihminen seikkailee melkoisessa laki- ja hakemusviidakossa. Pitää tietää ja tehdä
paljon. Siksi on hienoa, että tällaista apua on saatavilla arkeen, kun ihmisillä on elämässään paljon muutakin. Luottamuksellisuutta lisää, kun yksityisyys on suojattu käynnin aikana, kiittelee Johanna.

Tekoja paremman asiakaskokemuksen puolesta

Fysioterapiassa on otettu käyttöön takaisinsoittojärjestelmä numerolle 044 577 3285. Soittaessa on tärkeää, että soittaja kuuntelee viestin loppuun ja toimii ohjeen mukaisesti. Yhteyttä voi ottaa myös tekstiviestillä 0457 396 5662. Tekstiviestin voi jättää milloin tahansa vuorokauden ympäri. Viestit käsitellään, kun puhelinpalvelu on avoinna eli arkisin klo 9.00–15.00.
Saman numeron kautta hoituvat myös apuvälineisiin liittyvät asiat. Apuvälinelainaamo on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.00–11.00 sekä lisäksi maanantaista torstaihin klo 15.00–16.00 välillä.

Lainauksen yhteydessä asiakas saa ohjauksen apuvälineen käyttöön, mikä on tärkeää
apuvälineiden käyttöturvallisuuden vuoksi.

13.1.2021