Fysioterapia

Osoite ja yhteystiedot

Tapalankatu 20, PL 46, 38701 Kankaanpää
Sähköposti: fysioterapia(at)eposa.fi

Ajanvaraus ja asiakaspalvelu

Ma – to klo 8.00 – 16.00
Pe 8.00 – 14.15

Yleistä

Fysioterapiatuottaa jäsenkuntien asukkaille lääkinnällisen kuntoutuksen fysioterapia- ja apuvälinepalveluita. Fysioterapiahoitoja annetaan lääkärin lähetteellä, niissä menetelmiä ovat mm. terapeuttinen harjoittelu yksilöllisesti tai ryhmässä, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä ohjaus.

Fysioterapiassa käytettävien menetelmien tarkoituksena on ohjata asiakasta vastuun ottamiseen omasta terveydestään ja löytää yhdessä asiakkaan kanssa keinoja, joiden avulla asiakas voi itse edistää päivittäistä toimintakykyään.

Lähetteellä toteutettavista fysioterapiakäynneistä 18 vuotta täyttänyt asiakas maksaa 11,40 € käyntikerta, ellei hänellä ole vapaakorttia. Käyttämättömästä ja peruuttamattomasta ajasta perimme 29,60€. Ryhmistä peritään 50€/ryhmä, joka laskutetaan 3. ryhmäkäynnin jälkeen.

Fysioterapiassa on käytössä lähetejono. Kun lähete on saapunut fysioterapiaan, ensimmäinen aika soitetaan asiakkaalle noin kuukauden kuluessa. Erityispalvelujen lääkärin lähetteellä voi fysioterapiaa saada viisi kertaa. Poikkeuksen tekevät akuutit neurologiset sairaudet, murtuma- ja leikkauspotilaat, joilla fysioterapiajakson pituus ja aikataulu on lääkärin yksilöllisesti määrittelemä. Näissä tilanteissa fysioterapian tarve on erityisen kiireellinen, siksi ne menevät lähetejonon ohi.

Ohjaus, neuvonta ja kuntoutus

Varatkaa ohjaukseen ja neuvontaan aika fysioterapian ajanvarauksesta numerosta  (linkki yhteystiedoissa).

Fysioterapeuteilta saa ohjausta ja neuvontaa terveyden/kunnon hoitamiseen ja apuvälinetarpeeseen liittyvissä asioissa. Nämä käynnit ovat asiakkaalle toistaiseksi maksuttomia ja niihin voi tulla ilman lääkärin lähetettä, ajanvarauksen kautta.

Ryhmämuotoista kuntoutusta on aloitettu PoSan myötä. Toukokuussa 2009 alkoi neurologinen ryhmäkuntoutus Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä ja syyskuussa 2009 alkaa uusia kuntoutusmuotoja yhteistyössä Kankaanpään kaupungin liikuntatoimen kanssa. Ryhmämuotoisella toiminnalla yhä useammalle asiakkaalle voidaan järjestää kuntouttavaa hoitoa.

Apuvälinepalvelut

Fysioterapiaan kuuluu apuvälinelainaus lääkinnällisenä kuntoutuksena. Apuvälineitä lainataan Kankaanpään Peruspalvelukeskus Tapalasta. Jäsenkunnissa ei ole omaa apuvälinelainausta. Apuvälineen voi palauttaa joko Peruspalvelukeskus Tapalaan tai oman kunnan peruspalvelukeskukseen käytön jälkeen.

Apuvälinepalvuihin kuuluu

  • apuvälineen tarpeen arviointi
  • sovitus
  • käytön opetus
  • luovutus käyttöön sovituksi määräajaksi tai toistaiseksi
  • käytön seuranta
  • huolto ja korjaus

Apuvälinelainaus on avoinna maanantai- torstai klo 9-11 ja 15-16 ja perjantai klo 9-11.
Jos tulette lainaamaan sovitettavaa tukea (esim. niskatuet, polvituet, selkätuet, rannetuet yms.), toivomme teidän varaavan sovitusajan fysioterapian ajanvarauksesta.

2009 PoSan kunnat ovat liittyneet mukaan alueelliseen apuvälinetoimintaan. Apuvälinelainaustoiminta toimii pääosin kuten aikaisemminkin, mutta muutosta on tullut yksilöllisten apuvälineiden hankinnan osalta. Suositus yksilöllisen apuvälineen hankinnasta tehdään PoSassa ja hankintapäätökset tekee Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntoutusylilääkäri. Hankinnassa noudatetaan yhtenäisiä perusteita koko Satakunnan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä.