Terveyskylä.fi; Koronabotti on kysely, joka ohjaa ja antaa neuvoa COVID-19 koronavirusaltistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi HUS Psykiatrian asiantuntijat ovat valmistaneet henkisen tuen ohjelman koronavirustilanteen aiheuttamien huolien ja ahdistuksen käsittelemiseksi.

Koronabottiin pääset tästä

Koronabotti on kysely, joka ohjaa ja antaa neuvoa COVID-19 koronavirusaltistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi HUS Psykiatrian asiantuntijat ovat valmistaneet henkisen tuen ohjelman koronavirustilanteen aiheuttamien huolien ja ahdistuksen käsittelemiseksi.

Jos tarvitset kiireellistä sairaanhoitoa, sinun tulee olla yhteydessä hätänumeroon 112. Epäily koronavirustartunnasta ei ole syy soittaa hätänumeroon. Koronabotti ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisen neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa.

Yleistä tietoa koronaviruksesta löydät THL:n verkkosivuilta, Terveyskylästä, tai valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta, puh. 0295 535 535 (avoinna arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15). Tekstiviestineuvonta numerossa 050 902 0163 on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta.

Koronabotti kerää käyttäjiltä postinumerotiedon tilastointia varten. Tiedoista ei muodostu henkilörekisteriä.

Koronabotin on tuottanut HUS. Se perustuu kansallisiin ja kansainvälisiin suosituksiin. Sisältöä päivitetään säännöllisesti. Koronabotti on koekäytössä.