Tärkeä tiedote covid-19 rokotuksista

Tiedote 31.3.2021

THL:n mukaan AztraZenecan rokote sopii kaikille 65 vuotta täyttäneille.

Alle 65-vuotiaiden toisen annoksen antamisesta tiedotetaan myöhemmin, kun THL ohjeistaa asiasta. Toisten annosten anto alkaisi huhtikuun lopulla.

 

Tiedote 25.3.2021

PoSa:ssa rokotettava ryhmä tällä hetkellä on edelleen v. 1951 ja aikaisemmin syntyneet ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat sekä 80-vuotiaat ja sitä iäkkäämmät sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä (PoSa) jatkaa THL:n 24.3.2021 päätöksen mukaisesti rokottomista AstraZenecan koronarokotteella. Aiemmasta poiketen AstraZenecan rokotetta annetaan jatkossa vain yli 65-vuotiaille.

AstraZenecan rokotteella rokottaminen jatkuu PoSa:ssa maanantaista 29.3.2021 alkaen. Rokotukset jatkuvat peruspalvelukeskuksissa myös muilla koronarokotteilla koko ajan normaalisti rokotesaatavuuden mukaan.

PoSan www-sivuilla tiedotetaan rokotusten etenemisestä.

THL:n reaaliaikainen seuranta kunnittain löytyy PoSa:n sivuilta.

TIEDOTE 19.3.2021

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ilmoitti perjantaina 19.3. AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä. Keskeytys astui voimaan välittömästi.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukeskus (PoSa) peruu ensi viikoksi varatut AstraZenecan rokotteen rokotusajat.

PoSa on yhteydessä henkilökohtaisesti puhelimitse kaikkiin asiakkaisiin, joille on suunniteltu AstraZenecan koronavirusrokote. Rokotusajan varanneisiin ollaan yhteydessä ja heidän rokotusaikansa siirretään. Asiakkaiden ei tarvitse itse siirtää aikaa, vaan heihin ollaan tästä yhteydessä.

AstraZenecan koronarokotteen tutkittava, mahdollinen verisuonitukoshaitta on erittäin harvinainen. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, liittyvätkö havaitut hyytymishäiriöt rokotukseen. Astra Zenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta.

Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Lisätietoa THL:n verkkosivuilta.