Tähti tarjoaa matalankynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluita PoSassa

Mielenterveys- ja päihdepalvelukeskus Tähti toimii jälleen myös toimintakeskuksen osalta tarjoten matalankynnyksen peruspalveluita erilaisiin mielenterveys- ja riippuvuuspulmiin ilman lähetettä.

Mielenterveys- ja päihdepalvelukeskus Tähden toimintakeskus avasi jälleen ovensa koronasulun jälkeen 4.6. alkaen. Vastaanotto on toiminut koko koronasulun ajan normaalisti. PoSan alueen asukkaita palveleva Tähti tarjoaa varhaisen vaiheen tukea erilaisiin mielenterveys- ja päihdeongelmiin. Palveluihin ei tarvita lähetettä, vaan asiakas voi itse varata ajan vastaanotolle.

– Vastaanotolla hoidetaan lieviä sekä keskivaikeita ja vakaita mielenterveys- ja päihdeongelmia. Palvelut koostuvat vastaanottotoiminnasta ja toimintakeskuksen palveluista, Tähdessä osastonhoitajana työskentelevä Marjo Huhtala kertoo.

Yksikössä toimii psykologi, psykiatrisia sairaanhoitajia, sairaanhoitaja, lähihoitaja ja ohjaaja sekä osastonhoitaja. PoSan lääkärin lisäksi yksikössä toimii osittain myös päihdepsykiatri.

– Varhaisen tuen toimintamallien lisäksi yksiköstä koordinoidaan myös ehkäisevää päihdetyötä. Lisäksi yksi psykiatrinen sairaanhoitaja tekee osittain työtä kouluilla yläasteikäisten nuorten kanssa, toteaa Huhtala.

Monipuolisen tuen toimintakeskus

Toimintakeskuksella toteutetaan erilaisia ryhmätoimintoja ja pitkäaikaisten mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden keskustelu- ja lääkehoitoa sekä kuntouttavaa työtoimintaa. Lisäksi toimintakeskukselta tuotetaan tarvittaessa kotikuntoutusta.

– Kaikille Tähden asiakkaille laaditaan kuntoutussuunnitelma, jonka perusteella asiakas ohjautuu omia tavoitteitaan tukevaan ryhmätoimintaan, Huhtala luonnehtii.

Mielenterveys- ja päihdepalvelukeskus Tähti sijaitsee Kankaanpään keskustassa osoitteessa Torikatu 9. Yksikkö on avoinna arkisin klo 8–15. Uudet asiakkaat pääsevät tutustumaan Toimintakeskuksen toimintaan ja tiloihin joka tiistai klo 12–13. Asiakastöiden myymälä on avoinna torstaisin klo 9–13.