Pop up -koronarokotus ilman ajanvarausta Kankaanpäässä

PoSa järjestää pop up –rokotustilaisuuden Kankaanpään Citymarketissa

Keskiviikkona 10. marraskuuta kello 15.00 – 18.00.

Rokotukselle voivat tulla kaikki 12 vuotta täyttäneet posalaiset sekä Kankaanpäässä opiskelevat ulkokuntalaiset. Erityisesti toivomme yli 12 vuotta täyttäneiden koululaisten (Valtioneuvoston päätös 5.8.2021 koskien 12 – 15 -vuotiaiden rokottamista) ja nuorten aikuisten (alle 30-vuotiaat) tulevan rokotukselle.

Pop up -rokotukseen ei ole ajanvarausta.

Pop up -rokotustapahtuma on tarkoitettu ensimmäistä rokotusannosta tarvitseville.

Rokotukselle tulevalla tulee olla mukana Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus, myös ajokortti käy. Pyydämme huomioimaan, että paikalle tullaan vain terveenä, käytetään kasvomaskeja sekä noudatetaan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Helposti riisuttava paita nopeuttaa rokotustapahtumaa. Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan.

Korona voitetaan yhdessä!

Koronapandemia helpottaa vasta, kun suurin osa väestöstä on ottanut toisen rokotteen. Ota rokotus nyt – päätökselläsi on suuri merkitys. Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Toivomme kuitenkin alle 16-vuotiaan kohdalla huoltajan kirjallista suostumusta tai mukanaoloa.

https://thl.fi/documents/533963/6240821/THL_Huoltajan_suostumus_nuoren_koronarokotukselle_FI_06082021_Tulostus.pdf