Koronavirustilanne Jämijärven koulussa ja varhaiskasvatuksessa

22.8.2021
Koronavirustilanne Jämijärven koulussa ja varhaiskasvatuksessa

Yhdellä Jämijärven keskuskoulun Tykköön toimipisteen oppilaalla sekä yhdellä päiväkodin hoitolapsella on todettu viikonlopun aikana koronavirustartunta. Lapset ovat vähäoireisia ja hyvävointisia.
Altistuneita on lähdetty selvittelemään ja saatu muodostettua kokonaiskuva tilanteesta. Karanteeniin asetetaan vain lähikontakteiksi tulkitut henkilöt.

Tartuntatautiviranomaisten määräämään karanteeniin asetetaan noin 50 henkilöä. Karanteenin pituus on 10vrk viimeisestä altistumispäivästä. PoSan tartunnanjäljitys antaa asiasta karanteeniin määrätyille lisätietoa Wilman kautta, sähköpostitse ja mahdollisuuksien mukaan puhelimitse.

Rutiininomaisia koronatestejä ei tehdä karanteeniin asetetuille, mutta heitä ja muitakin kyseisissä paikoissa asioineita pyydetään hyvin vähäisissäkin oireissa itse hakeutumaan koronatestiin.
Karanteeniin määrätyt koululaiset osallistuvat karanteenin aikana etäopetukseen (vko 34), josta koulu antaa oman ohjeistuksensa. Muut koululaiset ja varhaiskasvatuksen asiakkaat jatkavat normaalisti koulussa, esikoulussa ja päivähoidossa. Varsinaista sulkua ei päiväkotiin tai kouluun määrätä.
Oppilaiden vanhempia ja koulujen sekä varhaiskasvatuksen henkilökuntaa suositellaan edelleen täydentämään ohjeen mukaan koronarokotesuojaansa, mikäli se on vielä vajaa, jotta tartunnoilta tulevaisuudessa vältyttäisiin mahdollisimman hyvin.

Tartuntatautiviranomaiset
Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä