Koronatodistuksen hankkiminen

KORONATODISTUKSEN HANKKIMINEN:

EU:n koronatodistukset ovat nopeimmin saatavilla Omakannassa. Todistuksen saa saadusta koronarokotuksesta, viimeisimmän koronavirustestin tuloksesta tai sairastetusta COVID19-virusinfektiosta.

Todistuksen voi esittää mobiililaitteelta tai tulostaa paperille. Läheiset voivat auttaa esimerkiksi ikäihmisiä Omakannan käytössä, kunhan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne löytyy.

Todistuksen saa noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Kirjaudu kanta.fi-sivulta Omakantaan omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Vasemman reunan valikosta löytyy kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa rokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Pdf-tiedoston voit myös tulostaa paperille.

Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa viimeistään viiden vuorokauden sisällä siitä, kun henkilö on saanut rokotuksen. Testitulostodistus on saatavilla yleensä vuorokauden kuluessa näytteen ottamisesta. Sairastamistodistus on saatavilla 11 vuorokauden kuluttua positiivisesta testistä.

Jos Omakannan käyttäminen ei ole mahdollista, ole yhteydessä PoSan koronatodistusten sähköpostiosoitteeseen: [email protected].

Sähköpostiin tulee kirjoittaa todistuksen tarvitsevan henkilön täydellinen nimi, syntymäaika (ei henkilötunnuksen loppuosaa), osoite ja puhelinnumero. Kirjoita myös ajankohta, jolloin todistusta tarvitaan. Sähköpostia voi lähettää myös omaisen puolesta. Kun todistus on tulostettu, siitä ilmoitetaan asiakkaalle ja sen voi noutaa Kankaanpäässä SOTE-keskus Tapalan neuvonnasta ja kehyskunnissa omasta peruspalvelukeskuksesta. Pyyntöä tehdessä tulee huomioida, että todistuksen saamiseen menee noin kolme arkipäivää.

Sähköpostiviesti on ensisijainen yhteydenottoväline. Jos sähköisen palvelun käyttö ei ole kuitenkaan mahdollista, ole yhteydessä koronarokotusten ajanvarauspuhelinnumeroon: Kankaanpäässä 044 577 3272 ja kehyskunnissa 040 652 4340.